Orgelactie

In onze Maranathakerk staat een mooi monumentaal orgel. Dit orgel is in 2004 na de noodzakelijke restauratiewerkzaamheden in onze kerk terecht gekomen. Inmiddels zijn we 18 jaar verder en beginnen er weer wat mankementen tevoorschijn te komen. Een pijporgel is een zeer gevoelig instrument, en heeft dan ook regelmatig onderhoud nodig. Zo beschikt ons orgel momenteel over een trompet register wat continue ontstemt raakt en daarom bijna niet meer wordt gebruikt. Met het restaureren van dit register is een groot geldbedrag gemoeid. Zo zullen er de komende jaren steeds nieuwe restauraties nodig zijn om dit orgel, wat al meer dan 230 jaar oud is, in goede staat te houden.

Orgelfonds

Om de restauraties te kunnen blijven bekostigen heeft het CKRM besloten een orgelfonds op te zetten. Uit dit fonds zal als eerste de restauratie van het trompetregister gefinancierd worden. Om dat mogelijk te maken heeft het nu nog lege orgelfonds een flinke financiële injectie nodig. Daarvoor wordt er in het komende najaar een orgelactie gehouden.

De orgelactie zal uit een aantal activiteiten bestaan. Voorlopig zijn de volgende activiteiten gepland:

Een veiling op vrijdagavond 4 november.
We hebben dit in 2013 al eens eerder gedaan. Door gemeente-leden en sponsoren aangeboden goederen en diensten worden geveild waarbij de netto opbrengst naar het orgelfonds gaat.
Klik hier voor meer info.

Vocaal Kabaal op zaterdagavond 5 november.
Een muzikale top avond, verzorgd door de 5 koren en muziek-groepen die in de Maranathakerk repeteren. De entree voor deze avond is voor het orgelfonds.
Klik hier voor meer info.

Toetsentijgers op zondagmiddag 13 november.
Vijf organisten die regelmatig in de Maranathakerk spelen of op een andere manier een band met ons orgel hebben laten ons nog eens horen wat voor een prachtig instrument wij in huis hebben. Met een deurcollecte bij de uitgang hopen we een mooi bedrag binnen te halen.
Klik hier voor meer info.

Een braderie op zaterdag 18 februari.
Een hele dag vertier in kerk en zalencentrum met veel kraampjes, spellen en activiteiten waarvan de opbrengst naar het orgelfonds gaat.
Klik hier voor meer info.