Toetsentijgers

zondagmiddag 13 november 2022, aanvang 13.30

Als we een orgelactie organiseren mag één ding niet ontbreken, u raadt het al, een orgelconcert natuurlijk.

Wist u dat een orgel één van de moeilijkst te bespelen instrumenten is? Ga maar na, een organist speelt met twee handen en twee voeten. En om het nog ingewikkelder te maken, aan elke hand zitten vijf vingers. En al die voeten en vingers doen iets anders. Het is een heel orkest wat door één persoon gespeeld wordt. Ga er maar aan staan, dat leer je niet in een weekendje flink oefenen.
Toch hebben we maar liefst vijf van die virtuozen bij elkaar weten te vinden die ons op zondagmiddag 13 november willen laten horen wat zij allemaal in huis hebben. We noemen ze dan ook Toetsentijgers. Want zonder het doorzettingsvermogen de slimheid en de felheid van een tijger gaat het je niet lukken om organist te worden. En als klap op de vuurpijl zijn er ook nog organisten die orgel én piano kunnen spelen.

Op zondagmiddag 13 november zullen zowel het orgel als de piano bespeeld worden. U zult kunnen genieten van een breed repertoire aan orgel en pianomuziek. Nee, niet alleen Bach en Chopin, die hebben hele mooie muziek geschreven, maar er is zoveel meer. Ook moderne muziek kan heel mooi klinken uit een orgel. Kom luisteren 13 november en u zult versteld staan. We beloven u menig kippenvel moment.

De meewerkende organisten zijn:

  • Chris van der Ouw
  • Arie van Egmond
  • Sebastiaan Wijland
  • André van ’t Wout
  • Simon Stelling

Het programma staat hier:
Programma toetsentijgers

Bij de uitgang heeft u de gelegenheid om te laten blijken dat u genoten heeft en dat u ook vindt dat het orgel van de Maranathakerk in goede staat moet blijven. We hopen dan een mooi geldbedrag op te halen.

Terug naar overzicht